Tykkään käyttää linssejä, mutta en oikein osaa tehdä niistä mitään muuta kuin keittoja.. mutta ei se haittaa, sillä linssikeitot ovat hyviä :) Alkuperäinen ohje on lähtöisin Kotiliedestä (1/2010) ja muokkailin sitä hieman omiin tarpeisiini. Pikkuinen piti tästä keitosta oikein kovasti. Tyttönen taas päätti jo ennen maistamista, että ruoka on YÖK pahaa, EN syö! Jos sinulla on aikaa hauduttaa keittoa yli kuusi tuntia, voit laittaa kasvikset pataan kuullottamatta.

Kasvis-linssikeitto

1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
2 porkkanaa
2 isoa lehtisellerin vartta
öljyä pannulle
2 perunaa
400 g tomaattikastiketta (tai tomaattimurskaa+mausteita)
6-7 dl kasvis- tai kanalientä
1 dl punaisia linssejä

Kuori ja silppua sipulit, kuori ja kuutioi porkkanat ja pilko lehtisellerit. Kuullota kasviksia hetki pannulla öljyssä ja laita sitten pataan. Kuori ja kuutioi peruna ja laita pataan. Lisää tomaattikastike ja liemi. Huuhtele linssit ja lisää nekin pataan. Sekoita ja hauduta low 5-7 tuntia.