En ole murekkeen suuri ystävä ja ilokseni huomasin, että haudutettu mureke onkin parempaa kuin se perinteinen uunissa kypsennetty. Rakenne ja suutuntuma on parempi, pehmeämpi ja mureke on paistoasteeltaan tasaisempi. Tätä ohjetta voi helposti muunnella vaikkapa näin: korvaa paprika isolla, karkeaksi raastetulla porkkanalla. Juustoraasteen voi korvata aurajuustolla tai sen voi jättää kokonaan pois. Puolet paprikasta voi korvata kuutioiduilla oliiveilla ja juustoraasteen murennetulla feta- tai salaattijuustolla. Lihana voi käyttää nautaa tai sikaa tai molempia. Suuntaviivoja ohjeeseen olen katsonut kirjasta Annetaan muhia (Rebecca Field Jager).

400 g naudan jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl juustoraastetta (parmesaania tai mitä jääkaapissasi sattuu olemaan)
1 paprika
1 sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1 muna
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
n. 1 dl tomaattikastiketta (itsetehtyä tai kaupan pastakstiketta, myös tomaattimurska käy)

Poista paprikasta kanta, siemenet ja kalvot. Kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Sekoita kasvikset, jauheliha, korppujauhot ja juustoraaste keskenään kulhossa. Riko muna pienen kuppiin ja vatkaa kevyesti haarukalla. Laita muna ja mausteet mureketaikinan sekaan ja sekoita huolella tasaiseksi. Tee foliosta "kahvat" padan pohjalle: ota foliosta pala, joka yltää sekä padan pohjalle, että molemmille sivuille vähintäänkin puoleenväliin pataa. Taita folio sopivan levyiseksi ja laita padan pohjalle ja reunoille. Muotoile taikinasta mureke ja laita pataan folion päälle. Lusikoi tomaattikastike murekkeen päälle. Anna hautua low 6-8 tuntia.

Mureke padassa ennen tomaattikastikkeen lisämistä... ja sen jälkeen.