"Voitasko tehdä pastaa!" Tyttönen esitti toiveensa heti Joulupäivänä. Eipä tainneet jouluruoat oikein maistua.. joten pata pääsikin heti tositoimiin. Bolognesekastike onkin Tyttösen lempparia, joten sitä siis tehtiin. Tälle varsin kuuluisalle kastikkeelle löytyy lukemattomia reseptejä ja tämä on minun tapani tehdä se:

300g jauhelihaa
1 sipuli
öljyä paistamiseen
1 purkki (400g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 kynsi valkosipulia murskattuna
0,5 tl fariinisokeria
2dl kermaa
mausteita oman maun mukaan

Paista jauheliha paistinpannussa tilkassa öljyä. Mausta jauheliha (itse käytin Santa marian Chichen&steak myllymaustetta, Herbamare yrttisuolaa sekä rouhittua mustapippuria) ja laita lihat pataan. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota pannulla tilkassa öljyä ja laita pataan. Laita loput ainekset pataan kermaa lukuunottamatta. Lisää halutessasi tilkka kasvisfondia. Kypsennä tasolla high 3-4 tunita tai low 6-7 tuntia. Lisää sitten kerma ja halutessasi hieman basilikaa ja oreganoa. Kypsennä vielä 20-30 min tasolla high.

Tämän kastikkeen voi tarjota keitetyn pastan kanssa tai käyttää lasagnessa. Siitä saa myös herkullista täytettä pitsaan! Tämä määrä riittää yhteen uuninpannulliseen.