Tämä kahden perhesuosikin yhteinen lehtolapsi on varsin maittava yhdistelmä. Pasta, jauheliha ja juusot ovat monen suosikkeja, eivätkä ne petä nytkään, vaan muhivat padassa pehmeäksi herkuksi. Jos käytät mietoa juustoa, voi ruoka jäädä melko mauttomaksi. Kannattaa siis maistaa ruoka ennen hauduttamista ja lisätä mausteita tarvittaessa.

Lihamaronilaatikko juustokastikkeella

5 dl makaronia
400 g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
yrttisuolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta tai jauhelihamaustetta tms.
2 porkkanaa
1 sipuli
Juustokastike:
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
1 rkl liha- tai kasvisfondia
ripaus valkopippuria, persiljaa, (suolaa)
200 g juustoraastetta

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele, valuta ja laita pataan. Paista jauheliha paistinpannussa tilkassa öljyä, mausta ja laita pataan. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kypsennä kasviksia hetki paistinpannulla tilkassa öljyä ja laita pataan. Valmista juustokastike: sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja hetki voissa ja lisää sitten maito. Sekoita tasaiseksi. Anna kiehua kevyesti, kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet ja 2/3 juustosta. Sekoita ja lisää pataan. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Anna hautua tasolla high 3-4 tuntia.