Tässä helppo ohje lihakeitolle. Ei ihan se suomalainen perinteinen, mutta erittäin maukas. Pienen kuviopastat kypsyvät nopeasti ja niitä löytyy monenlaisia. Itse käytin kaunista sydänpastaa.

300g vähärasvaista jauhelihaa
öljyä paistamiseen
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1 tlk tomaattimurskaa
1l lihalientä
0,5 tl fariinisokeria
1-1,5 dl pastaa
mausteita maun mukaan

Ruskista jauheliha paistinpannussa tilkassa öljyä ja mausta (itse käytin Chicen&steak myllymaustetta, yrttisuolaa, mustapippuria ja paprikaa). Laita jauheliha pataan. Kuori porkkanat, pese sellerinvarret ja poista lehdet. Kuutioi kasvikset pieniksi kuutioiksi ja laita pataan. (Valmista lihaliemi vedestä ja fondista tai liemikuutiosta pakkauksen ohjeen mukaan) Laita loput ainekset pataan pastaa lukuun ottamatta. Jos pidät mausteisemmasta ruoasta, lisää joukkoon tabascoa tai pari kierrosta Chili Explosion maustemyllystä (Santa Maria). Anna hautua tasolla high 6-8 tuntia. Lisää pasta ja anna hautua vielä n. 30min tai kunnes pasta on kypsää.