Pihvin kypsyys on makuasia! Jos pihvinsä tykkää syödä mediumina tai sitäkin raaempana, niin siitä vaan.. mutta jotkut pitävät enemmän kypsästä. Tällöin pihviä ei kannata vain paistaa pannulla kypsäksi, vaan hauduttaa huolella mureaksi. Tällaisen herkun jätin perheelleni hautumaan, kun lähdin shoppailemaan. Itse pääsin maistelemaan ruokaa vasta seuraavana päivänä ja silloinki se oli oikein maittavaa!

400-500 g naudan ulkofileetä
4-5 keksikokoista herkkusientä
100 g possun kylkeä tai pekonia
1 sipuli
100 g vihreitä pakastepapuja
2 dl ruokakermaa
öljyä paistamiseen, suolaa, mustapippuria ja mausteita oman maun mukaan

Paloittele herkkusienet isohkoiksi paloiksi ja laita pataan. Silppua sipuli ja kuutioi possun kylki. Paista pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita sienten joukkoon. Leikkaa filee haluamasi kokoisiksi pihveiksi ja paista kevyesti molemmin puolin pannulla tilkassa öljyä. Mausta pihvit suolalla ja mustapippurilla tai haluamillasi mausteilla (itse käysin suolaa ja Meiran Lämmin Sisilia - mausteseosta). Nostele pihvit pataan päälimmäiseksi ja anna hautua n. 6 tuntia. Nostele pihvit hetkeki pois padasta, lisää sulatetut pavut ja ruokakerma ja sekoita (maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai lihafondia). Nostele pihvit takaisin pataan ja hauduta vielä 30 min tasolla high. Tarjoa lisäksi esim. keitinperunoita, salaattia ja säilykepunajuuria.