Kaalilaatikkoa syödään meidän perheessä noin kerran vuodessa. Pikkuinen pääsikin maistamaan tuota mielipiteet kahtia jakavaa ruokaa ensimmäistä kertaa! ..ja tottakai piti siitä. Kummallinen muksu tuo meidän pikkumies, tykkää miltei kaikesta, mitä eteen laitan  ainoastaan pizza, hampurilainen ja nakkisämpylät ovat jääneet syömättä, mutta eiköhän Pikkuinen opi niitäkin syömään kunhan isommaksi kasvaa.

puolikas keskikokoisesta valkokaalista (n. 800g)
1 sipuli
1 iso porkkana
400g jauhelihaa
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta
2-3 dl kypsää (tummaa)riisiä
0,5 dl vettä
2dl kermaa
1 rkl lihafondia

Jos sinulla ei ole tähteeksi jäänyttä riisiä, voi riisin kypsentää kätevästi mikrossa näin: Sekoita 1dl riisiä, 2dl vettä ja ripaus suolaa mikron kestävässä riittävän isossa kulhossa. Kuumenna teholla 10 3 minuuttia. Hauduta sitten teholla 4 15 minuuttia. Sekoita ja hauduta vielä tarvittaessa 1-2 minuuttua teholla 4. Muista käyttää mikrokupua, se estää riisiä kuivumasta. Tämä ohe soveltuu sekä vaalealle pitkäjyväiselle riisille että tummalle pikariisille.

Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Posta kaalista kanta ja huonot päälimmäiset ledet ja suikaloi. Kuullosta kasviksia hetki pannulla öljyssä ja laita pataan. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä, mausta ja laita pataan. Lisää pataan myös riisi ja vesi. Sekoitaja hauduta low 4-6 tuntia. Sekoita kerman joukkoon lihafondi, kaada pataan. Sekoita ja hauduta vielä 30 min.