Tänään syötiin aivan ihania sulatejuustolla täytettyjä possukääryleitä, nam! Mukana oli runsaasti samettista kastiketta, joka kruunasi tämän maistuvan ruoan. Kastike valmistetaan lihaliemestä, jossa kääryleet saavat ensin hautua kypsiksi ja samalla liemi saa juuri sopivasti makua juustosta. Kääryleiden kanssa meillä oli tarjolla keitinperunoita, porkkanoita ja salaattia. Myös höyrytetty kukkakaali sopisi tämän ruoan kanssa mainiosti.

Possu-sulatejuustokääryleet kermaisessa kastikkeessa (4 tosi nälkäiselle tai 6-8 pieniruokaiselle)

750-800 g possun ulkofileetä
200 g yrtti-valkosipulisulatejuustoa (Koskenlaskija)
suolaa, mustapippuria
4 dl vettä
1 rkl lihafondia
1 dl kermaa
30 g voita (pehmeää)
0,5 dl vehnäjauhoja
persiljaa (mustapippuria, ripaus valkopippuria)

Leikkaa filee 8 osaan, samoin juusto. Nuiji liha ohuiksi "lehtipihveiksi", mutta varo tekemästä lihaan reikiä. Laita jokaisen pihvin keskelle pala juustoa ja kääri huolella tiiviiksi rullaksi (taita sivut sisään rullauksen puolivälissä) ja sulje tarvittaessa coktailtikulla. Ruskista pannulla ensin saumapuoli ja sitten päälipuoli. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita pataan. Kuumenna vesi kiehuvaksi, sekoita siihen lihafondi ja kaada pataan käryleiden päälle. Anna hautua high 4-6 tuntia tai low 5-7 tuntia. Nostele kypsät kääryleet pois padasta ja pidä lämpimänä kastikkeen teon ajan. Siivilöi lihaliemi kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita pehmeä voi ja jauhot tasaiseksi tahnaksi ja lisää kiehuvaan nesteeseen nokare kerrallaan samalla vatkaten. Lisää persiljaa ja halutessasi pippuria. Jos käytit coktailtikkuja kääryleiden sulkemiseen, ne on kätevä poistaa nyt! Laita kääryleet takaisin pataan ja kaada kastike päälle. Anna hautua vielä 30-60 min.