Tässä loistava ohje tomaattikastikkeelle! Pizzaan, lihapullien kastikkeeksi spagetin kera.. kesällä, kun on taas tarjolla kypsiä, makeita tomaatteja, voit korvata fariinisokerin parilla pieniksi kuutioidulla tomaatilla. Niissä on riittävästi makeutta poistamaan tomaattimurskan kitkeryys.

2 sipulia
1 punainen paprika
tilkka öljyä pannulle
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
2 tl fariinisokeria
tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan
suolaa, mustapipuria, oreganoa, basilikaa, valkosipulia (tuoreena tai jauheena)

Kuori ja silppua sipuli. Pese paprika ja poista kanta, siemenet ja valkeat osat. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuullota kasviksia hetki isossa paistinpannussa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska, -sose ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja laita pataan hautumaan. Anna hautua vähintäänkin 3 tuntia tasolla high, mielluummin pitempäänkin.

Valmista tomaattikastiketta tulee n. 850-900 g. Jos kaikelle ei ole käyttöä heti, kannattaa kastike pakastaa sopivan kokoisina annoksina. Uuninpannulliseen pizzaa tarvitsee n. 400g kastiketta ja lihapullakastikkeeseen (katso linkkilista alla, Loistava lihapullakastike) 600-800g. Bolognesekastikkeeseen tarvitsee 400g kastiketta ja 200-300g jauhelihaa tai reilu desi soijarouhetta.

Olen käyttänyt tätä kastiketta myös useammassa blogissani olevassa ohjeessa. Tässä linkit niihin:
Loistava lihapullakastike
Kasvis-linssisosekeitto
Kasvis-linssikeitto
Haudutettu mureke
Soijarouhe-pasta-juustovuoka