Olen viimeaikoina yrittänyt kovasti opetella syömään lampaan lihaa. Tyttönen ja Pikkuinen pitävät siitä kummallisen paljon, minulle makuun tottuminen on tuottanut hieman enemmän ongelmia  Tämä on kuitenkin parasta, mitä olen toistaiseksi lampaasta saanut aikaiseksi! Sanoisinpa jopa, että ruoka oli herkullista. Laitoin kebabin hautumaan yön yli ja otin aamulla jäähtymään. Tein myös kastikkeen illalla valmiiksi. Ruoka-ajan koittaessa ateria valmistuikin nopsaan, kun leikkasin ja kuumensin lihan ja kiehautin kastikkeen riisin kypsyessä. Lisäksi tarjosin yksinkertaista jäävuorisalaatista ja kurkusta tehtyä salaattia. Tekemäni Kebabkastikeen ohje löytyy Kotikokki.net-sivustolta, kiitos siis nimimerkille Metsänvartija! Puolet tuosta kastikeohjeen määrästä tosin riittää ohjeessani olevalle lihamäärälle.. tietysti riippuen siitä, kuinka paljon sitä kastiketta haluaa kebabinsa päälle kaadella  Jos lampaan jauhelihaa ei ole saatavilla tai et sitä halua käyttää, voi sen korvata possulla tai vaikka broilerilla tai kalkkunalla. Monitoimikone on kätevä taikinaa vaivatessa! Itselläni oli käytössä sähkövatkain. Käsivoimat olivat koetuksella, sen verran sitkeä vastus tuo liha on. Myös kone kuumeni hieman huolestuttavasti.. mutta lopputulos oli silti hyvä.

250 g lampaan jauhelihaa
250 g naudan jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
1/2-3/4 tl suolaa
1/2-3/4 tl mustapippuria (rouhittuna)
Lisäksi 1/2 tl (tai maun mukaan) 2-3 näistä mausteista:
paprikajauhetta
chilijauhetta
valkosipulijauhetta (tai tuoretta valkosipulia)
kuivattua minttua
kuvattua rosmariinia
kuivattua meiramia

Laita lihat kulhoon. Sekoita mausteet öljyn joukkoon ja kaada seos lihojen päälle. Vaivaa taikinaa monitoimikoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla 10 min. Vaivaa taikinaa vielä hetki käsin ja muotoile siitä halkaisijaltaan 5-10 cm pötkylä. Kääri taikinan tiiviisti folioon. Tee foliosta myös "kahvat": ota foliosta pala, joka yltää sekä padan pohjalle, että molemmille sivuille vähintäänkin puoleen väliin pataa. Taita folio sopivan levyiseksi ja laita padan pohjalle ja reunoille. Laita sitten foiloitu taikinapötkö pataan. Hauduta low 10 tunita. Nosta kebab pois padasta foliokahvojen avulla. Anna jäähtyä enne paketin avaamista, paketissa oleva rasva on kuumaa. Leikkaa jäähtyneestä lihasta ohuita lastuja esim. fileointiveitsen avulla. Jos olet jäähdyttänyt lihan kylmäksi asti (kuten minä tein) kuumenna lastut paistinpannulla. Tarjoa keitetyn riisin tai ranskalaisten kanssa. Lisäksi kebabkastiketta ja maustamatonta, ruoanlaittoon soveltuvaa jogurttia ja vihreää salaattia sekä leipää.