Tämä lämmittävä sosekeitto saa proteiinilisää linsseistä ja itämaista makua Santa Marian loistavista maustemyllistä. Tässä käytin Chili explosion ja Roasted cumin&pepper mausteita. Keittoa voi muunnella mielensä ja kaappien sisällön mukaan: toisen porkkanan voi korvata parilla perunalla tai vastaavalla määrällä bataattia ja jos pidät tulisesta ruoasta, laita joukkoon tuoretta chiliä. Kuvassa keiton keskellä näkyvä "kuvio" on tehty maustamattomasta jogurtista, mutta sen tilalla keiton päälle voi ripotella vaikka raejuustoa ja silputtua tuoretta korianteria tai persiljaa. Tästä annoksesta riittää lounaaksi kolmelle tai päivälliseksi neljälle ruokaisan alkusalaatin ja leivän kanssa.

Kasvis-linssisosekeitto

2 isoa porkkanaa
1 iso sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
1,5 dl punaisia linssejä
4,5 dl kasvislientä
4 rkl tomaatimurskaa, tomaattikastiketta tai tuoretta tomaattia kuutioituna
Mausteeksi: mustapippuria, Chili explosion ja Roasted cumin&pepper -myllymausteita TAI chiliä, juustokuminaa, inkivääriä tai kurkumaa..
1 dl ruokakermaa
Tarjoiluun: maustamatonta jogurttia tai raejuustoa ja tuoreita yrttejä (korianteria tai persiljaa)

Kuori ja kuutioi porkkana, kuoria ja silppua sipuli sekä valkosipuli. Laita pataan. Huuhtele linssit ja laita pataan. Lisää joukkoon myös tomaattimurska, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta 5-8 tuntia, haudutusaika riippuu kasvisten palakoosta. Soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa pienissä erissä. Laita keitto takaisin pataan, lisää kerma ja halutessasi tuoreita yrttejä ja hauduta vielä 30 min. Tarjoile jogurtin tai raejuuston ja yrttien kera.