Äitini on esimerkkini innoittamana hankkinut itselleen haudutuspadan :) olinkin sopivasti lasten kanssa käymässä kun pata saapui ja haudutimme yhdessä Liha-kasvismuhennosta. Tämä on sellainen perusohje, jota voi muokata omien mieltymysten mukaan. Lihana voi käyttää nautaa tai sikaa tai vaikka molempia. Karjalanpaistilihat käyvät tähän loistavasti! Kasviksiakin voi laittaa useampaa laatua, kokeile vaikka palsternakkaa, lanttua, naurista tai varsiselleriä.

700 g naudan tai possun lihaa suikaleina tai kuutioina
5-7 perunaa
3-4 porkkanaa
2-3 sipulia
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
suolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta
3 dl lihalientä
(2-3 rkl tomaattisosetta)
0,5 dl vettä
3 rkl vehnäjauhoja

Jos haluat,voit ruskistaa lihan pannulla tilkassa öljyä ennen pataan laittamista, mutta se ei ole välttämätöntä. Laita lihat pataan. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli isohkoiksi paloiksi ja laita pataan. Lisää mausteet ja kuuma lihaliemi (sekä tomaattisose). Sekoita ja anna hautua vähintäänkin 6 tuntia tasolla high. Valmista suuruste sekoittamalla vesi ja vehnäjauhot keskenään. Anna suurusteen turvota hetki ja lisää pataan sekoittaen. Anna hautua vielä vähintäänkin 30 min. Muhennoksen kanssa maistuu hyvin vihreä salaatti ja puolukkasurvos tai säilykepunajuuret.