Jälleen kerran tapahtui niin, että otin pakastimen kätköistä sulamaan lihapalasen (possun ulkofileetä) ja toivoin kovasti, että jostain ilmestyisi loistava idea... sitähän ei taaskaan ilmestynyt! Tällä naisella on ateriasuunnittelu ontunut pahasti viimeaikoina  Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa ruoanlaitto ja kehitellä resepti siinä tekemisen lomassa. Possupihvejä kerma-sipulikastikkeessa oli lopputulos ja sepä olikin huippuruoka meidän lasten mielestä. Tyttönen ei ole kuulemma ikinä ennen syönyt niin hyviä pihvejä. Pikkuinen ei sanonut mitään, söi vain kaiken mitä lautasella oli ja halusi vielä lisääkin. Tästä riittää 3-6:lle ruokahalusta riippuen.

n. 500 g possun ulkofileetä
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria ja muita mausteita mielen mukaan. Itse käytin Lämmin Sisilia -mausteseosta
1 iso sipuli
0,5 dl vettä
hieman sokeria
0,5 rkl punaviinietikkaa
1 dl (ruoka)kermaa

Leikkaa liha 6-8 pihviksi ja nuiji kevyesti lihanuijalla molemmilta puolilta. Ruskista pihvit kevyesti molemmin puolin kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Mausta ja nostele pataan. Kuori ja halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulia pannulle jääneessä rasvassa, kunnes se alkaa hieman pehmetä. (Jos pannulla ollut rasva on päässyt palamaan lihan paiston yhteydessä, kannattaa pannu puhdistaa ja lisätä tilkka öljyä) Lisää sipulin joukkoon vesi, hyppysellinen sokeria ja punaviinietikka. Sekoita ja kiehauta. Kaada pataan ja levittele tasaisesti pihvien päälle. Anna hautua 5-6 tuntia tasolla low. Lisää kerma ja sekoittele hieman. Lisä tarvittaessa suolaa, pippuria tai lihafondia. Anna hautua vielä 30 min. Tarjoa lisäksi perunamuusia.