Olen viimeaikoina unohtanut kokonaan kuinka hyviä ruokia soijarouheesta saakaan. Pitkästä aikaa tartuin soijarouhepussiin ja tein siitä herkulista soijarouhe-pasta-juustovuokaa. Nam! Suosittelen tätä ohjetta kaikille teille, jotka haluatte kokeilla soijaa ja ehkäpä totuttaa lapsetkin syömään sitä. Vuoka on tasapainoisen ja pehmeän makuinen, eikä soijan maku tule esiin liian voimakkaana ensikertalaiselle. Toki tämän ruoan voi valmistaa myös ruskistetusta jauhelihasta, mutta kokeile lihatonta versiotakin edes kerran, joohan.

(Jos sinulla ei ole kotitekoista tomaattikastiketta, etkä halua käyttää kaupan pastakastiketta, voit valmistaa sen tomaattimurskasta näin: kuori ja silppua yksi sipuli. Kuullota kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Lisää 400 g tomaattimurskaa ja 1 rkl tomaattisosetta. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla, chilillä ja halutessasi yrteillä. Lisää myös 1 tl (fariini)sokeria poistamaan tomaattimurskan kitkeryys. Anna hautua muiden valmistelujen ajan.)

2 dl soijarouhetta
5 dl makaronia tai muuta pienikokoista pastaa
2 porkkanaa
400 g tomaattikastiketta, josta 0,5 dl kuorrutukseen
150 g juustoa raasteena, josta 1/3 kuorrutukseen
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta

Keitä tai liota soijarouhe pakkauksen ohjeen mukaan kasvifondilla tai -liemikuutioilla maustetussa vedessä. Lisää soijarouheen sekaan suurin osa tomaattikastikkeesta. Jätä 0,5 dl kastiketta vuoan kuorruttamiseen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuori ja viipaloi tai kuutioi porkkanat ja keitä samassa kattilassa pastan kanssa, kunnes pasta on puolikypsää. Kaada vesi pois pastasta ja laita pataan. Lisää myös soijarouhekastike ja 2/3 juustosta. Sekoita. Levittele loppu tomaattikastike pinnalle ja ripottele päälle loput juustot. Anna hautua high 3-4 tuntia tai low 4-6 tuntia.