Pyhäpäivän paistin ohjeen olen löytänyt kirjasta Ateriaoppaan parhaat ohjeet, joka on vuodelta 1979. Olen tätä paistia valmistanut ennenkin uunissa ja (yllätys yllätys) haudutettuna tästä tuli niin paljon parempaa, että tästä lähtien en paistia enää uunissa kypsennä! Tämä on varsin juhlava ja maistuva ruoka ja varteenotettava vaihtoehto vaikka kinkulle joulupöytään.  Paisti muhii meheväksi omassa paistiliemessään ja liha kannattaakin kääntää kypsennyksen loppuvaiheessa, että koko liha saa makua tästä maukkaasta liemestä. Tällä kertaa tein paistin kaveriksi kastikkeen ilman kermaa ja sieniä, mutta laitan tähän koko sienikastikkeen ohjeen.

1,2 kg naudan paistia
1 rkl soijakastiketta
2-3 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 murskattu laakerinlehti
(1/2 tl rakuunaa)

yht. 3 dl paistilientä+vettä (sopivassa suhteessa oman maun mukaan laimennettuna, että ei tule liian suolaista kastiketta)
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
150 g herkkusieniä (säilyke)
loraus kermaa (alkuperäisessä ohjeessa 3rkl kermaviiliä)

Sekoita soijakastike ja muut mausteet yhteen pienessä kulhossa. Halkaise liha puoliksi ja laita palat pataan. Valele liha mausteseoksella ja anna hautua high 8-10 tuntia. Ota tarvittava määrä lientä padasta ja siivilöi se ja lisää vettä. Laita liemi kattilaan. Tee jauhoista ja kylmästä vedestä suurus ja lisää se sekoittaen liemen joukkoon. Kiehauta kastike ja lisää sienet ja kerma. Anna hautua hetki. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa kastikkeen sekä keitinperunoiden kanssa.