Alkuperäinen ohje on napattu kirjasta Aikaa ystäville (Nina Cappelen). Siinä tämä ruoka valmistuu hetkessä paistinpannulla, mutta itse en ole viimeaikoina enää pelkässä paistinpannussa kypsennettyä broileria halunnut tarjota. Hauduttamalla padassa tai uunissa tulee parempaa! Niinpä siis muutin tämän nopean ohjeen haudutuspataruoaksi. Tarjoa lisäksi riisiä tai leipää ja salaattia. Me suomalaiset emme oikein osaa syödä ruokaa pelkän leivän kanssa ilman perunan, pastan tai riisin kaltaisia lisäkkeitä, mutta etenkin näin helteellä kannattaa kokeilla tuoretta, rapeakuorista maalaisleipää kastikkeen kaverina.

400 g broilerin fileesuikaleita tai vastaava määrä kokonaisia fileitä
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria
1 tlk kokonaisia säilyketomaatteja
2 tl paprikajauhetta
150 g ranskankermaa
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
(1 pieni tlk mustia kivettömiä oliiveja)

Jos käytät kokonaisia fileitä, leikkaa ne kolmeen osaa pituussuunnassa. Ruskista broileri kevyesti pannulla tilkassa öljyä, mausta suolalla sekä pippurilla ja laita pataan. Halkaise tomaatit pituussuunnassa kahtia ja paloittele. Laita tomaatit pataan liemineen. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Hauduta low 4-5 tuntia. Lisää ranskankerma ja silputut basilikanlehdet (sekä valutetut oliivit), sekoita ja hauduta vielä hetki.