Uudet perunat ovat loistavia! ..mutta rajansa kaikella. Nuo pikkuiset kesäherkut voin kera alkavat jo tulla korvista ulos, joten välillä on hyvä tehdä muusia viime vuoden viimeisistä perunoista. Tämä muusi saa makua ja pehmeyttä tuorejuustosta. Ruohosipulilla tai valkosipulilla maustettu tuorejuusto on varma valinta, sopii sekä lihan että kalan kanssa. Mutta esim. Aurinkokuivattu tomaatti ja Afrikan paprika ovat myös kokeilemisen arvoisia. Itse käytin jälkimmäistä. Muusia kannattaa tehdä siinä samalla vaikka tuplasatsi ja käyttää loput seuraavana päivänä vaikkapa soijarouhe-perunasoselaatikkoon tai tonnikala-muusivuokaan.

8 perunaa
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
200 g maustettua tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)

Kuori ja paloittele perunat. Laita pataan perunat, vesi ja suola. Hauduta tasolla high 3-5 tuntia perunan palakoosta riippuen. Soseuta kypsät perunat perunasurvimella ja sekoita joukkoon tuorejuusto.