Kesä ja lomat alkaa olla jo ohi ja arki rullaa taas tuttuun tapaansa. Ja jälleen on aika testailla uusia reseptejä. Viime viikolla valmistin herkullista paistia. Alkuperäinen ohje on napattu kirjasta Ateriaoppaan parhaat ohjeet.

1-1,5 kg naudan paisia tai lapaa
2-2,5 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 dl vettä
5 kokonaista mustapippuria
reilu 1 rkl tomaattisosetta
vajaa 1 rkl punaviinietikkaa

(Kilon paistin voi kypsentää kokonaisena. Isompi kannattaa jakaa kahteen osaan, jotta sisälämpötila nousee riittävän nopeasti turvalliselle tasolle.) Hiero suola ja valkosipulijauhe lihan pintaan. Laita loput aineet pataan, sekoita ja laita sitten liha pataan. Hauduta high 8-10 tuntia. Voit halutessasi kääntää paistin kypsennyksen loppupuolella. Näin myös paistin yläosa saa makua liemestä. Ota valmis paisti pois padasta, kääri folioon ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Tarjoa lisäksi vaikka kermaperunoita, höyrytettyjä porkkanoita ja kukkakaalia sekä värikästä salaattia.

Lihasta tulee todella mureaa ja minusta se on vain hyvä asia, vaikka yksi huono puoli siinä on.. liha on niin mureaa, että siitä ei oikein saa leikattua kauniita ohuita viipaleita. Siis sellaisia, mitä aina näkee reseptikirjojen ja -lehtien sivuilla. Kannattaa käyttää kunnollista, terävää veistä ja leikata suosiolla vähän paksumpia palasia.