Tämä ruoka saa nimensä kastikkeena käytettävästä Paholaisen hillosta. Kyseessä on siis makean tulinen paprikahillo, jota voi ostaa kaupasta tai tehdä itse. Itse käytin kotitekoista, josta olin puolittanut chilin määrän. Kastiketta tulee ruokaan melko vähän, mutta sitä oli silti mielestäni riittävästi. Perunat maistuvat loistavalle hauduttuaan kypsiksi lihan ja hillon alla ja pohjalle kertyvä liemi riitti hyvin kastikkeeksi. Mutta jos haluat perunoiden uivan hillossa, voit tuplata kastikkeen määrän. Idean tähän ohjeeseen olen saanut kirjan Antaa hautua ohjeesta Porsaanpaistia paprikahillokastikkeessa.

Tyttönen ilmoitti jo etukäteen, että hän ei sitten syö, koska ei pidä paprikasta. Onneksi maistoi kuitenkin ja ruoka maistuikin hänelle mainiosti  mutta Pikkuinen ei suostunut nielemään palastakaan..

6-8 perunaa
n. 500g porsaan ulkofileetä
öljyä paistamiseen, suolaa ja mustapippuria

1,5 dl paholaisen hilloa
1 rkl soijakastiketta
3/4-1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl sinappia
hieman suolaa ja mustapippuria

1 sipuli
1 pienehkö punainen paprika

Kuori ja kuutioi perunat, laita pataan. Leikkaa liha 4-6 pihviksi (ja halutessasi puolita pihvit). Ruskista kevyesti molemmin puolin pannulla tilkassa öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita pataan perunoiden päälle. Sekoita kulhossa mausteet paprikahilloon ja kaada lihojen päälle. Kuori ja suikaloi sipuli sekä puhdista ja suikaloi paprika. Asettele sipulirenkaat ja paprikasuikaleet pataan päälimmäiseksi ja hauduta low 6-8 tuntia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.