Tässä eräs versio perinteisestä Chili con carnesta. Lihana on nyt broileri ja mausteita tavallista vähemmän. Chilin voi tarjota riisin ja leivän kera tai vaikka nachojen kanssa näin: levittele nachoja ohut kerros uunipellille, kauho päälle chiliä, ripottele vielä juustoraastetta ja paista uunissa 200 asteessa pari minuuttia kunnes juusto sulaa.

Tässä ohjeessa on laitettu mutkat suoriksi.. jos haluat, voit toki kuullottaa pannulla kasvikset ja kiehauttaa myös tomaatit ennen mausteiden ja papujen lisäämistä. Mutta minulla oli parempaakin tekemistä, joten oikaisin hieman. Jos sinulla on itsekeitettyjä papuja, laita niitä 200g sekä lisää hieman vettä ja tomaattisosetta sekä tarvittaessa suolaa ja muita mausteita.

400 g broilerin jauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 tl (yrtti)suolaa
mustapippuria
1 punainen paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 mieto vihreä chilipaprika (tai kuivattua chiliä maun mukaan)
1 tlk kokonaisia säilyketomaatteja
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
n. 1dl kasvis- tai kanalientä
0,5 tl paprikajauhetta
2 tl kuivattuja yrttejä (oregano/meirami/basilika)

Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä, mausta (yrtti)suolalla sekä pippurilla ja laita pataan. Puhdista ja kuutioi paprika, kuori ja silppua sipuli, kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja puhdista ja silppua chilipaprika. Laita kasvikset pataan. Kuutioi säilyketomaatit ja laita pataan liemineen. Lisää pavut liemineen. Valmista kasvis- tai kanaliemi vedestä ja liemivalmisteesta, huuhdo liemellä vielä tomaattipurkki ja kaada pataan. Lisää mausteet ja sekoita. Anna hautua 6-8 tuntia.