Ihan aluksi muutama sana padoista ja hauduttamisesta. Patoja on monenlaisia ja sanasta haudutuspata tulee monelle varmasti mieleen sellainen perinteinen keraaminen pata, joka laitetaan uuniin... no, sellaisesta ei tälläkertaa kuitenkaan ole kyse! Ohjeet on tarkoitettu ja testattu elektronisella haudutuspadalla (ja tarkalleen ottaen minulla on käytössäni Kenwoodin CP707). Vaikka elektroninen haudutuspata onkin varsin tuore keksintö on hauduttaminen varsin vanha ruoanvalmistutapa ja kaikenlisäksi oivallinen sellainen! Hauduttaminen on lempeä tapa valmistaa ruokaa ja se tekee sitkeästäkin lihapalasta herkullisen mureaa.

Haudutuspata sopii teille, jotka haluavat ruokkia perheensä helposti ja vaivattomasti uurastamatta kohtuuttoman paljon keittiössä raskaan työpäivän jälkeen sekä teille, jotka kutsutte ruoanlaittoa harrastukseksi ja haluatte ottaa haltuun uuden (mutta samalla niin vanhan) tavan laittaa ruokaa. Itse tunnistan itseni molemmista kuvauksista, riippuen siitä millainen päivä sattuu olemaan

Itse olen vasta tutustumassa omaan pataani! Joulupukki ilmeisesti kuuli hartaan toiveeni ja aattona paketista löytyikin kauan haaveissa ollut pata (terveisiä vaan Korvatunturille). Padalle sovellettujen ohjeiden löytäminen tosin olikin sitten ihan toinen juttu.. netti on kyllä pullollaan haudutuspataohjeita, mutta niiden suomentaminen (sekä sanallisesti että raaka-aineiden osalta) onkin toinen juttu. Monia ohjeissa käytettyjä aineksia ei täällä lähikaupoista löydykkään ja erilaiset mittayksiköt tuottavat nekin oman harminsa. Ajattelinkin siksi laittaa kokeilemiani ohjeita myös muiden löydettäväksi, suomeksi suomalaisille. Toivottavasti Sinä haudutuspadan omistaja löydät nämä sivut ja niistä on sinulle iloa ja hyötyä!