Kaivelin pakastimesta sulamaan kimpalee naudanlihaa ja ajattelin, että keksin kyllä mitä siitä tekisin. En keksinyt. Muistin sitten nähneeni joskus netissä pyöriessäni yksinkertaisen reseptin nautapadalle, joten sitä muistellen tein tämän ruoan. Vaikka tämä olikin sellainen hätäisesti kasaan kyhätty ateria, oli maku täyteläinen ja hyvä ja mikä tärkeintä, lapsetkin tykkäsi. Jos halua, lihat voi myös ruskistaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Ruskistamattomat lihat saattavat hieman tarttua toisiinsa, mutta ongelma ratkeaa sekoittamalla pataa kerran kypsennyksen aikana. Lihapataa voi tarjota perunan, riisin ja miksipä ei pastankin kanssa. Ainoa miinus on kasvisten puuttuminen, mutta niitähän voi sitten lisätä lautaselle padan kaveriksi.

n. 700-800 g naudan patalihaa
1 pussi ranskalaista sipulikeittoa
4,5-5 dl vettä
1 laakerinlehti
1 tl timjamia
mustapippuria
1-2 rkl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä
persiljaa (tuore tai kuivattu)

Kuutioi liha ja poista tarvittaessa näkyvää rasvaa. Laita pataan. Lisää sipulikeittoainekset, vesi, laakerinlehti, timjami ja mustapippuria maun mukaan. Sekoita ja anna hautua tasolla low 8-10 tuntia tai high 6-8 tuntia. Tee suurus sekoittamalla vesi ja vehnäjauho pienessä kulhossa ja lisää pataan sekoittaen. Lisää myös persiljaa. Anna hautua vielä 30 min.