Olen aina halunnut valmistaa kokonaisen broilerin. Nyt olen sen tehnyt..  ja voi miten ihanaa siitä tulikaan. Parasta broileria ikinä. Tätä tehdään meillä taatusti toistekin, oikea juhlaruoka. Tämän loistavan reseepti on Field Jagerin kirjasta Annetaan muhia.

Paistettua kanaa sitruunan ja rosmariinin kera

1 kokonainen broileri (1,5kg)
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Sulata broileri täysin sulaksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pese sitruunan kuori huolellisesti ja puolita se. Leikkaa toinen puolikas vielä puoliksi ja laita palat broilerin sisään. Muserra valkosipulin kynnet painamalla niitä leikkuulautaa vasten veitsen terän sivulla. Laita kynnet broilerin sisään ja laita broileri pataan. Purista toisesta sitruunan puolikkaasta mehu, sekoita joukkoon mausteet ja öljy. Kaada seos broilerin päälle ja hauduta tasolla high 7-8 tuntia.

.

Tällä kertaa broileri hylkäsi vanhan ystävänsä riisin ja jakoi lautasen Peruna-kasvis-juustovuoan kanssa. Tästä annoksesta riittää 4 syöjälle.

4-5 perunaa
1 pss (300g) Kartanon kasviksia (pakaste, Apetit)
1 pallo mozzarellaa
kourallinen juustoraastetta (parmesania, mustaleimaa tai mitä tahansa jääkaapista löytyykään)
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Kuori perunat ja viipaloi ne n. 0,5cm siivuiks. Keitä perunat lähes kypsiksi. Viipaloi mozzarella ja sulata pakastekasvikset. Voitele vuoka kevyesti oliiviöljyllä. Asettele perunat, kasvikset ja mozzarella kerroksittain vuokaan siten, että alla ja päällä on perunaa. Ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja pippuria. Ripottele päälle juustoraaste ja valuta lopuksi hiukan oliiviöljyä ohuena nauhana. Paista uunissa 225 asteessa 30-40 min.

Tarjoa broilerin ja vuoan lisäksi raikasta salaattia. Jos haluat vielä kastikkeen ruoalle, sen saa helposti laimentamalla broilerin paistinlientä vedellä maun mukaan ja suurustamalla sen voi-vehnäjauho seoksellä tai Maizenalla. Lisää vielä hiukan kermaa.