Pikapuuroilla ja mikropuuroilla on kyllä paikkansa, mutta joskus tuolle perusruoalle kannattaa antaa ihan kunnolla aikaa. Haudutus on herkullisen puuron salaisuus ja kaiken jonka voi hauduttaa, voi valmistaa haudutuspadassa :) Aamupalaksi tämä puuro ei kyllä valmistu, ellet satu kärsimään uniongelmista, mutta lounaaksi tai iltapalaksi kyllä. Koska maito on hankala haudutettava ja palaa herkästi, antamani haudutusaika on lyhyt ja ehkä jopa hieman alakanttiin arvioitu, mutta kokeilemalla löydät parhaan ajan omalle padallesi. Alkuperäinen ohje on Brikkalan tilan Isojen spelttihiutaleiden pakkauksesta.

Spelttipuuro

1 litra maitoa
3 dl isoja spelttihiutaleita
0,5 tl suolaa

Laita maito, hiutaleet ja suola pataan ja sekoita. Anna hautua low 4-5 tuntia. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Haudutusajan päätyttyä  katkaise virta, sekoita puuro uudestaan ja anna hautua vielä hetki loppulämmössä.

Spelttipuuroa ja mustikka-mansikkakiisseliä