(Tämäkin resepti, josta aion teille nyt kertoa, on lähtöisin Rebecca Field Jagerin hauskasta kirjasta Annetaan muhia! johon olenkin jo monesti viitannut ja joka on ollut innoittajana monessa reseptissä.)

Tiedäthän ne kaupasta löytyvät, valmiiksi marinoidut broilerin koipi- ja siipipalat? Mukavaa ruokaa illanistujaisiin tai naposteltavaksi elokuvaa katsellessa. Harmi vain, että monet niistä on maustettu varsin tulisesti ja kyllähän nuo valmiiksi marinoidut tuotteet joskus vähän epäilyttääkin... Näppäränä kokkina siis ajattelin maustaa broilerin itse Tahmasiivet nimisen reseptin mukaan. Kuten nimestä voi jo päätellä, ohjeessa käytetään siipipaloja ja niitähän ei meidän lähikaupoista löytynytkään kuin vain paksulla punaisella marinadilla kuorrutettuna. Ei siis oteta niitä, koipipalat käyvät varmasti yhtä hyvin! Ensimmäisestä kaupasta ei läytynyt marinoimattomia, suuntaan siis seuraavaan. Siellä vihdoinkin tärppäsi. Samalla etsiskelen etnisten mausteiden hyllystä ruokaan tarjottavaa hoisin-kastiketta. Sellaista löytyykin, mutta säilyvyys vähän epäilyttää. Enpä yhden ruokalusikallisen takia taida ostaa koko purkkia, jota en todennäköisesti saisi käytettyä. Etikettiä tutkaillessani päätän korvata hoisinin kaapistani jo löytyvällä BBQ-kastikkeella. Eiköhän tästä hyvä tule. Ja kyllä tulikin, vaikka ohjetta sovelsinkin!

Tutut ehkä tietävätkin, että en ole pikkutarkka ihminen. Etenkin keittiössä soveltaminen on sallittua ja reseptit ovat lähinnä suuntaviivoja eikä niitä tarvitse noudattaa ihan pilkulleen!

Tässä siis minun versioni soijamarinoiduista broilerista. Alkuperäisen ohjeen mukaan tämä kastikeseos riittää 500g siipipaloja, mutta ihan hyvin siinä valmistui 8kpl, eli melkein 800g koipipaloja, kunhan koivet kääntää kerran kypsennyksen aikana. Grillauspihdit ovat kätevä apu!

8 kpl broilerin marinoimattomia koipipaloja
öljyä paistamiseen
2,5 dl fariinisokeria (väljästi mitattuna)
1 dl soijakastiketta
1 rkl bbq-kastiketta
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/2 ti valkosipulijauhetta

Ruskista koipia pannulla öljyssä, kunnes pinta on kauniin ruskea ja laita pataan. Sekoita loput ainekset keskenään kattilassa ja kiehauta. Keitä seosta hiljalleen viitisen minuuttia ja kaada pataan koipien päälle. Laita hammastikku kannen väliin niin, että kansi pysyy hieman raollaan ja hauduta high neljä tuntia tai enemmän. Käännä koivet kerran kypsennyksen aikana. Tarjoa kasvistikkujen (kurkkua, porkkanaa, lehtiselleriä, paprikaa, kesäkurpitsaa.. mitä kaapista sattuu löytymään) ja dipin kera.

Helppo jogurttidippi kasviksille:
Sekoita keskenään 2 rkl maustamatonta jogurttia ja 2 rkl valmista kaupan salaatinkastiketta. Maista ja lisää maun mukaan mausteita jos tarvitsee.

Itse käytän yleensä bulgarian jogurttia, mutta dipissä voi käyttää myös smetanaa, kermaviiliä, ranskankermaa tai luonnonjogurttia.