Stroganoff on perinteinen venäläinen ruokalaji ja varsin maittava sellainen :) tälläkertaa tein ruoasta hieman "lapsiystävällisemmän" ja jätin sherryn sekä suolakurkun pois. Pistin kuitenkin nuokin raaka-aineet ohjeeseen niille, jotka niitä tahtovat laittaa. Ota silloin huomioon, että kurkusta tulee ruokaan runsaasti suolaa! Tähän pataan voi käyttää paistisuikaleiden sijaan myös halvempaa (naudan)lihaa suikaloituna, se kyllä mureutuu haudutuksen aikana. Ruoka on aika tuhtia ja kaipaa seurakseen raikasta salaattia.

400 g naudan paistisuikaleita
1-2 kynttä valkosipulia
1 sipuli
öljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta
200 g herkkusieniä
1 kypsä tomaatti
3 dl lihalientä
(2 rkl sherryä)
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
120 g smetanaa
(1 pienehkö suola- tai maustekurkku)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit ja ruskista lihat pannulla öljyssä. Lisää mausteet ja laita pataan. Puhdista ja paloittele sienet ja kuutioi tomaatti, laita pataan. Lisää joukkoon myös lihaliemi (ja sherry). Anna hautua low 6-8 tuntia. Sekoita vehnäjauhot veteen pienessä kulhossa ja anna suurusteen turvota hetki. Lisää suuruste ja smetana (ja kuutioitu suolakurkku) pataan ja sekoita. Anna hautua vielä high 20 min. Tarjoa perunoiden tai vaihteeksi vaikka munanuudelin kanssa.